سر لوحه کمال | ||
|
«الله الذی خلق سبع سموات و من الارض مثلهن» «خداوند كسي است كه هفت آسمان را آفريد و از زمين نيز همانند آن را{كراتي مثل زمين نيز آفريده است}» (طلاق آيه 12)
ستاره شناسان امروز اعلام کردند سیاره ای در فاصله حدود دوازده سال نوری با زمین قرار دارد که خصوصیات آن مشابه زمین است.
موضوعات مرتبط: برچسبها:
«والشمس و ضحها و القَمَر اذا تلها
به خورشید و گسترش نور آن سوگند و به ماه در آن هنگام که بعد از آن در آید
«خورشید» مهمترین و سازندهترین نقش را در زندگی انسان و تمام موجودات زنده زمینی دارد. علاوه بر اینکه منبع نور و حرارت است و این دو از عوامل اصلی زندگی انسان به شمار میروند، منابع دیگر حیاتی نیز از آن مایه میگیرند. وزش بادها، نزول بارانها، پرورش گیاهان، حرکت رودخانهها و آبشارها و حتی پدید آمدن منابع انرژی را همچون نفت و زغال سنگ هرکدام اگر درست دقت کنیم، بصورتی با نور آفتاب ارتباط دارد. بطوریکه اگر روزی این چراغ حیاتبخش خاموش گردد، تاریکی و سکوت و مرگ همه جا را فرا میگیرد.
«ضحی» در اصل به معنی گسترش نور آفتاب است و این در هنگام است که خورشید از افق بالا بیاید و نور آن همه جا را فر گیرد. سپس به آن موقع از روز «ضحی» گفته میشود...
موضوعات مرتبط: برچسبها: «انّا زَیَّنا السَّماء الدُّنیاء بِزینه الکَواکِب
ما آسمان پائین را با ستارگان تزئین کردیم
در این آیه میگوید «آسمان پائین را با کواکب تزئین کردیم» در حالیکه فرضیهای که در آن زمان بر افکار دانشمندان حاکم بود میگفت فقط آسمان بالا آسمان ستارگان ثابت است (آسمان هشتم طبق فرضیه بطلیموس)ولی چنانکه میدانیم بطلان این فرضیه اثبات شده و عدم پیروی قرآن از فرضیه نادرست مشهور آن زمان خود معجزه زندهای از این کتاب آسمانی است.
نکته جالب دیگر اینکه از نظر علم امروز مسلم است که چشمک زدن زیبای ستارگان بخاطر قشر هوایی است که اطراف زمین را فرا گرفته و آنها را به این کار، وا میدارد و این، با تعبیر «السماء الدنیا» (آسمان پائین) بسیار مناسب است اما در بیرون جو زمین، ستارگان خیره خیره نگاه میکنند و فاقد تلألو هستند....
موضوعات مرتبط: برچسبها:
قرآن از شهابها به عنوان دوركنندگان شياطين و نگاهبانان آسمان نام ميبرد. اين مسئله به نظر برخي نويسندگان* با يافتههاي علمي ناسازگار است.
اما سخن فوق از جند جهت قابل تأمل است.
1. قرآن در اين مورد و بسياري موارد [همچون حركت زمين و ...] بر خلاف هيئت قديم سخن گفته است. هيئت قديم قائل بود آسمانها همچون افلاك، پوست پيازي است كه ورود اجسام از يك فلك به فلك ديگر نيست در حالي كه قرآن از حركت شهابها در آسمانها سخن ميگويد.
2. ايشان، اشتباه مفسران را، اشتباه قرآن تلقي كرده است؛ اين مسئله همانند اين است كه خطاي فقيه را خطاي فقه بدانيم.
3. به طور كل علم امروزي دليلي بر نفي و ردّ رجم بودن شهابها براي شياطين ندارد.
4. دانش نجوم، جنس و فصل اجرام آسماني را بيان ميكند در حالي كه قرآن از كاركردهاي شهاب سخن ميگويد؛ ايندو مقولههاي جداگانهاي هستند كه هيچ جاي تعارض نيست.
5. قرآن رجم شياطين را به تمام شهابها نسبت نداده است و چه محذوري دارد كه برخي شهابها داراي اين ويژگي باشند؟
6. بسياري از گزارههاي علوم تجربي غير قطعي است و نميتواند با نصوص قطعي ديني تعارض واقعي داشته باشد.
7. چه محذوري در تأويلاتي كه برخي بزرگان با كمك گرفتن از قرائن و شواهد دربارهي اين آيات ذكر كردهاند وجود دارد؟ به عنوان مثال، الميزان مراد از شهاب را نوري از عالم ملكوت ميداند كه باعث رانده شدن شياطين ميشود. [الميزان / 17 / 124]. موضوعات مرتبط: برچسبها: موضوعات مرتبط: برچسبها: موضوعات مرتبط: برچسبها: یونانیان در زمانهای گذشته مشاهده می کردند که زمین جسمی بزرگ است و آسمان شب هر روز با آسمان شب هر روز دیگر تفاوت داشت به همین دلیل اولین نظریاتی که در مورد کره زمین ارائه شد بر این اساس بود که بعد از مرگ کوپرنیک گالیله نظریات خود را در باره حرکت زمین و خورشید و مسطح نبودن زمین با کوپرنیک بسط داد و منتشر کرد اما توسط کلیسا به محاکمه و تفتیش عقاید کشیده شد و برای حفظ جان خود مجبور شد نوشته هایش را پس بگیرد. نظریه زمین مرکزی بیشتر به حول ثابت بوددن زمین و حرکت نکردن آن استوار بود در آیات متعددی از قرآن به حرکت زمین اشاره شده است: مثلا در آیه 88 سوره نمل به کوهها اشاره شده است که دقیقا به حرکت زمین دلالت می کند: کوها را بینی و گمان میکنی ساکن هستند حال آنکه مانند ابرها حرکت دارند علاوه بر این درسوره طه آیه 53 نوشته شده است که آن خدایی که زمین را برای شما مانند گهواره قرار داد همانطور که می دانید گهواره در جای خود ثابت نیست و مانند زمین حرکت چرخشی دارد که دقیقا به زمین اشراه دارد. همچنین در بیشتر تمدن های قدیم معتقد بودند که زمین مسطح است و به شکل کروی نیست متاسفانه این عقیده علاوه بر کلیسا در بین عده ای از مسلمانان نیز رواج داشته و بر طبق این نظریه زمین به شکل مسطح بوده و تمام اجرام آسمانی بالای سر ما قرار دارند در این مورد نیز قرآن در آیه 41 سوره فاطر اشاره می کند: همانا خدا آسمانها و زمین را نگاه میدارد تا نیفتند و اگر بیفتند بعد از او هیچ کس آنها را نگاه نمی دارد این آیه مساله مسطح بودن زمین را نفی می کند زیرا جسمی که مسطح باشد نمی تواند در آسمان معلق باشد. موضوعات مرتبط: برچسبها: |
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |